• 1
  • 0

Rak je opasna bolest od koje oboljevaju na hiljade ljudi i ne treba ga shvatati olako. Dobra vest je, sa pravom strategijom za prevenciju raka, da možete sprečiti ovu bolest. To možete učiniti tako što ćete pokrenuti zdrav režim danas.

U ovom tekstu smo nabroj ali tri jednostavne ali veoma moćne strategije koje će pomoći u sprečavanju nastajanja kancera.

1. Jedite zdravo, jede organski

Postoji mnogo studija koje otkrivaju da je ishrana bogata voćem i povćem izuzetno važna u prevenciji od raka. To ne samo što jača imuni sistem, već prema mnogim studijama, takođe pomaže u sprečavanju oštećenja DNK izazvanih formiranjem hemijskih karcinogena.

Problem je u tome što nije svo voće i povrće ovih dana bezbedno za jelo. Pesticidi koji se koriste u komercijalnoj proizvodnji hrane povećavaju izloženost organizma štetnim hemikalijama.

Čak i kada ih pravilno operemo, to nije garancija da će sve toksične hemikalije biti uklonjene. Jer proizvodnja hrane je kompleksno pitanje, uvek je bolje biti siguran i kupiti neprskane namirnice ili ih sam uzgajati, što bi se reklo “bolje je sprečiti nego lečiti”.

Najbolja strategija je da se kupi organski gajeno voće i povrće
. Ono je uzgajano bez štetnih pesticida, đubriva i genetskih modifikacija. Ono može biti malo skupljie, ali imajte na umu da kupujete hranu kojom obezbeđujete bezbednost svoje porodice.


2. Fizička aktivnost

Redovno vežbanje značajno snižava rizik od razvoja niza bolesti, a jedna od njih je rak. Razna naučna istraživanja na mnogim svetski priznatim univerzitetima bivaju svakodnevno sprovođena, zbog ubeđujućih dokaza koji pokazuju da umerena fizička aktivnost smanjuje rizik za nastanak kancera.

Vežba pomaže da ćelije pravilno izbace toksine, otpad, teške metale, viruse i mrtve ćelije iz sistema.

Za pravilno izlučivanje telesnih otpada, važno je redovno kretanje. Zdravstveni stručnjaci preporučuju trening srednjeg intenziteta u trajanju od 30 minuta dnevno, pet puta nedeljno. Osetićete na sopstvenoj koži kako trening deluje, kada se posle umerenih vežbi budete osećali energično pre nego umorno i iscrpljeno.

3. Detoksikacija

Naša tela su izložena zagađenju koje izaziva rak i štetnim hemikalijama svakog dana. Od hrane koju jedemo do vazduha koji udišemo. Izlaganje je neizbežno, ali kroz redovne detoksikacije možete značajno smanjiti akumulaciju ovih toksina u ćelijama.

Stručnjaci ukazuju da najbolja strategija detoksikacije i prevencije od raka počinje sa čišćenjem debelog creva. Zatim sledičišćenje jetre, bubrega i žučne kese. Postoje razne vrste strategije za prevenciju raka kroz detoksikaciju, uključujući i ceo program detoksikacije organizma,  post na sokovima, fitoterapija, klistiranje itd.

Rak se može sprečiti, a većina onih koji su oboleli se mogu lečiti prirodnim metodama i to veoma uspešno. Naoružani sa pravim informacijama i dobrom preventivnom strategijom, vi i vaša porodica možete da uživate u životu bez raka i drugih bolesti!
 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *