• 1
  • 0

U bubrezima nastaje mokraća. Oni iz tela izlučuju štetne materije koje nastaju prilikom razmene materija u telu. Štetne materije su uglavnom mokraćna kiselina i sama mokraća. U jednoj minuti kroz bubrege proteče 1 litra do 1,5 litra krvi, koju pročiste, tako da se štetne materije odvoje a sve ostale vrate u krvotok. Bubrezi mogu prestati vršiti svoju funkciju najviše 2 do 3 sata a da ne naškode organizmu.

Da bi normalno tekao proces razmene materija u organizmu, čoveku je dnevno potrebno otprilike 2 litre tečnosti. Najveći deo tečnosti unosi se u obliku čiste vode, ili neke druge tekućine, dok se određene količine unose putem hrane. Od te količine u vidu mokraće izluči se do 1 litra, a preostala količina izlučuje se znojenjem kroz kožu ili disanjem.

Nastanak i simptomi akutne upale bubrega

Bolest se najčešće pojavljuje u detinjstvu i kod mlađih osoba. Starije osobe ne oboljevaju često. Akutnoj upali bubrega gotovo redovito prethodi upala ždrela ili upala krajnika, tj. angina. Upali bubrega mogu prethoditi šarlah i difterija.

Akutna upala bubrega raspoznaje se po otečenim veđama i gležnjevima. Mokraća je mutna i tamna, a nekada i izrazito krvava. Bolesnik oseća podmuklu bol u predelu bubrega, koja se širi prema bešici. Uz to se oseća umomim, a kasnije se javlja žestoka glavobolja. U slučaju težeg oblika oboljenja dolazi do oticanja celoga tela. Uz to se pojavljuje mučnina i poremećaj vida, teško se diše i povraća.

Upalu bubrega često prati povišeni krvni pritisak. Mokraća se izlučuje u smanjenim količinama.

Lečenje

Sastav čaja za laksi oblik bolesti:
– 40g svile od kukuruza
– 40g stabljike preslice
– 40g stabljike rusomače
– 40g listova nane pitome
– 40g listova i cvetova kantarije ženske
– 40g stabljike timijana
– 40g stucane smrekove crne bobe
– 20 g listova celera
– 20g listova bokvice muške

Pripremanje i primjena čaja:

Bilje jako usitniti i pomešati. U 1 litru proključale vode staviti 10g mešavine i kuvati poklopljeno 1 minutu. Kad se čaj ohladi, procedi se u tamnu bocu, začepi i drži na tamnom mestu. Pije se 3 puta dnevno po 1dl pre jela te između obroka, svakih 2 sata po 1,5 dl. Posle napitaka koji se uzimaju pre jela, pojesti 1 supenu kašiku nerafiniranog maslinovog ulja, a posle drugih napitaka uzima se jedan čaša isceđenog limunovog soka. Maslinovo ulje može se uzimati pomešano s hranom.

Hranu pripremati isključivo na biljnom ulju i sa vrlo malo soli, preporučuje se da hrana bude 100% sirova ako je moguće. Bolesnik treba da živi u prozračnoj sobi s ujednačenom temperaturom. Ujutro i uveče ULjEM ZA OBNOVU I REGENERACIJU namazati leđa, slabine, područje bubrega i ispod trbuha. Posle toga obući se toplo i ležati u toploj prostoriji. Preporučuju se lagane šetnje na čistom vazduhu.

Za vreme lečenja bolesti zabranjeno je: meso i mesne prerađevine, slano jelo, alkohol, crna kava, cigarete.

Sastav čaja za teži obllk bolesti:
– 40g koprive
– 40g stucane smrekove crne bobe
– 40g svile od kukuruza
– 40g stabljike preslice
– 30g stabljike timijana
– 30g stabljike majčine dušice
– 30g stabljike nane divlje
– 30g korena beloga sleza
– 30g listova peršuna
– 20g stabljike kilavice

Pripremanje i primena čaja:
Pripremanje čaja, način upotrebe i sva druga uputstva ista su kao i kod lakšeg oblika akutne upale bubrega, s time što se u ovom slučaju uzima lagani čaj od rnešavine jednakih količina majčine dušice i cveta od gloga.

tinktura-za-bubrege-i-besiku.jpgcaj_za_bubrege_sajt.jpg

 * Onaj ko nije u mogućnosti da pripremi ovaj čaj preporučuje se da nabavi čaj i tinkturu za bubrege dr Ričarda Šulca. Klikom na sliku tinkture ili čaja možete saznati detaljno o njima. Više informacija o čišćenju i lečenju bubrega imate u knjizi „5-dnevni program čišćenja bubrega“ koju možete nabaviti klikom na sliku knjige… 

 

 

 

5-dnevni-program-ciscenja-bubrega.jpg

 

 
 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *