• 1
  • 0

Broj obolelih u Srbiji ne opada, za sada ih je oko 670.000, ali je dodatni problem što na jednog pacijenta koji zna da boluje dolazi osoba koji ni ne sluti da ima šećernu bolest.

Pored kardiovaskularnih, malignih i oboljenja pluća, šećerna bolest je jedan od najčešćih uzročnika umiranja u svetu.

Problem ove bolesti je što se često ne ispoljava određenim simptomima, pa ima mnogo onih koji ne znaju da je imaju. Postoje dve forme oboljenja, prva je tip dva, raširenija je i ima je 80-90 odsto obolelih.

Kod njih insulin koji telo proizvede ne može da ostvari svoj efekat u tkivu i ne može da ubaci šećer u ćelije, već kruži u krvi i pravi probleme. Tip jedan je bolest mladih, koja na početku uništava pankreas, pa je pacijent odmah zavisan od insulina.

Ni fizička aktivnost nije zanemarljiva, pa bi osobe obolele od dijabetesa morale svakog dana po dva sata  da budu fizički angažovane.

Beli luk je odlična lekovita biljka za dijabetičare i treba ga jesti u što većim količinama (od 5-6 čena pa naviše).

On deluje na dva načina. Direkno snižava šećer, bez ikakvih dodatnih radnji. Dakle snižava nivo šećera u krvi, ali takođe i stimuliše produkciju insulina u pankreasu.

Ljuta aleva paprika stimuliše cirkulaciju i samim tim čini boljim protok krvi. Jer jedna od stvari koja se dešava dijabetičarima jeste da im se cirkulacija mnogo pogorša.

Kada imate bolju cirkulaciju, bolja je i hormonalna komunikacija između endokrinih organa kao što je pankreas. A ako vam je krv gusta onda je potrebno više vremena da organi prime hemijsku poruku od koje zavise.

Naravno izlečenje od dijabetesa može da se postigne jedino ako se radi ceo program lečenja 

Od detoksifikacije, toplo – hladnih tuševa, ispijanja tinktura, obloga, masaža, prelaska na sirovu hranu ili sokove i drugih stvari.

Pacijent oboleo od dijabetesa mora da pređe na sirovu hranu i da se kloni kuvane hrane.

 

NAPOMENA: Ovaj tekst je edukativne prirode, nije savet za lečenje, dijagnostiku niti prevenciju nijedne bolesti i ne može biti zamena za savet i predlog vašeg lekara. S toga ako imate zdravstvenih problema pomoć zatražite od lekara.

 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *