• 919
  • 0

Problemi tek nastaju kada se kandida hrani velikom količinom šećera i alkohola jer tada počinje prekomerno da se razmnožava. To može izazvati različite simptome koji mogu rezultirati mnogim drugim bolestima.
 

Uobičajeni simptomi prekomernog razvitka kandide uključuju:

– Loša memorija
– Umor
– Bol u stomaku
– Bol u zglobovima
– Bol u mišićima
– Zatvor
– Digestivni poremećaji kao što su gasovi i nadutost
– Prostatitis
– Stres
– Hladne ruke i noge
– Neplodnost
– Neprijatan miris tela
– Akne i drugi problemi kože
– Beo jezik
– Bol u desnima


Srećom, stručnjaci tvrde da ishrana igra važnu ulogu borbi protiv prevelikog razmnožavanja kandide. Neke namirnice se preporučuju u borbi protiv kandide jer imaju jedinjenja koja su dobra u borbi protiv gljivica.

Beli luk

Alicin , koji sadrži beli luk, je jedan od najmoćnijih jedinjenja u protiv gljivica. Ubacite svež beli luk u svoju ishranu da biste držali kandidu pod kontrolom. Izuzetno je bitno da koristite svež sirovi beli luk zato što se alicin  uništava kuvanjem.

Origano i ostale biljke

Origano sadrži dva antimikrobna jedinjenja koja se zovu karvakrol i timol, koje su izuzetno efikasni u borbi protiv kandide. Mnoge druge začinske biljke koje imaju antigljivična svojstva i koje pomažu kod smanjnja upale, ali pomažu i u borbi protiv kandide su: crni biber, karanfilić, cimet, đumbir, majčina dušica, kurkuma, ruzmarin, bosiljak i mirođija.

Hladno ceđena ulja

Organsko kokosovo ulje je jedno od njih, ono je snažan i efikasan borac pritiv kandide zbog svoja tri jedinjenja: laurinske kiseline,kaprilne kiseline i dekanoične kiseline.

Maslinovo ulje i ulje avokada sadrže anti-gljivična jedinjenja pod nazivom fenoli.

Laneno ulje sadrži veliku količinu omega-9, zdravih masti koje poboljšavaju imunitet i kontrolišu kandidu.

Biljni čajevi

Biljni čajevi koji imaju antigljivične osobine su takođe dobar izbor za borbu protiv kandide. Čajevi takođe mogu da potpomognu da se zdrave stomačne bakerije razvijaju. Neki dobri čajevi su: čaj od cimeta, čaj od nane, čaj od đumbira i čaj od sladića.


Nerastvorljiva vlakna

Namirnice bogate netopljivim vlaknima pomažu eliminaciju toksina kandide i pomažu normalnu funkciju digestivnog sistma. Najbolje namirnice su sirove bilnje namirnine koje sadrže velike količine netopivih vlakana što podrazumeva  razno voće i povrće.

 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *