• 1
  • 0

Dok se nalazi u žučnoj kesi, žuč se prikuplja otpadom vodom. Žuč se oslobađa kroz cistični kanal, koji se spaja sa jetrenim kanalom i sa njim sačinjava žučni kanal koji se završava dvanaestopalačnim crevom (početak tankog creva). 

Žuč ne sadrži samo otpadne materije iz jetre koji sa sobom odnosi neutralizovane otrove, već takođe stimuliše varenje, pomaže varenju tako što oblikuje masti, podstiče peristaltiku (pokrete creva), a takođe prestavlja prirodni laksativ (postiče pražnjenje creva) i prirodni antiseptik (sprečava razvoj mikroba) kod varenja. 

Kad žuč sadrži previše holesterola, zbog uzimanja previše hrane životinjskog porekla, stvara se čvrsto kamenje. Ovo kamenje se može formirati u žučnoj kesi i u žučnom kanalu, i na taj način, može stvoriti ekstrahepatičnu žuticu. 

 

Lečenje žučne kese u hitnim slučajevima

 

1. Prestanite da uzimate hranu odmah, što je dobro za svaku akutnu bolest. Uzmite 140 kapi tinkture Želudac i 140 kapi tinkture Jetra-žuč u 15 ml tople vode, odmah.

2. Napravite i popijte sok za čišćenje jetre i žučne kese. U hitnom slučaju, bolje uzmite sok od jabuke i limuna, iako će pomoći sok od bilo kog voća. Uzmite najmanje tri češnja belog luka i tri kašičice masliovog ulja.

3. Lezite na desnu stranu i stavite toplu oblogu preko jetre. Ricinusovo ulje preko jetre je takođe korisno, kao i toplo-hladne obloge ili tuširanje.

4. 15  minuta kasnije popijte dve šoljice toplog Čaja za detoksikaciju sa 210 kapi tinkture Jetra-žuč u svakoj šolji. 

5. Kad se bol malo smanji, uradite temeljno čišćenje debelog creva pomoću klistira. Opustite se, to možete raditi sat vremena. 

6. U slučaju dodatnih bolova u predelu jetre, uzmite dodatnih 140 kapi tinkture Želudac i 20 do 40 kapi tinkture Pluća u 30 ml vode.

 

Napomena: Ako budete i dalje osećali bol nakon sat vremena, ponovite sve ove korake koristeći tri češnja belog luka i pet supenih kašika maslinovog ulja. Ne sećam se da je i jedan pacijent morao da ponovi ovaj postupak više od dva puta pre nego što bi osetio olakšanje. Pacijent bi potom odmah trebalo da počne sa 5-dnevnom programom čišćenja jetre koristeći sok za čišćenje jetre i žučne kese, formula jetra-žuč i Čaj za detoksikaciju. Zapamtite, napad na žučnu kesu je poziv da osoba promeni način života koji više odgovara njegovoj jetri. 

 

Izvor: Knjiga “ 5 – dnevni program čišćenja jetre – Ričard Šulc

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *