• 1
  • 0

SIMPTOMI: simptomI se ne razvijaju uvek, ali ako se pojave, početak je obično iznenadan i javlja se palpitacija (nepravilni otkucaji srca). U ostale simptome spadaju: blaga glavobolja, koja može ponekad dovesti do pada u nesvest, kratkoća daha, bol u grudima. Moguće komplikacije su šlog i zatajenje srca.

 
UZROCI: radi se o abnormalnom radu srca. Kod uobičajenijih palpitacija, srce povremeno preskoči jedan-dva otkucaja, ali se to samo ispravi. Kod srčane aritmije nije tako. Oni se ne normalizuju sami od sebe i mogu dovesti do fatalnog srčanog napada. Aritmija obično snalazi ljude starije od 50 godina. sledeće sugestije tiču se aritmije. A vi možda imate i neku drugu vrstu srčanog problema.
 
PRIRODNI LEKOVI
 
– glog pomaže u sprečavanju srčanih problema, tako što lagano jača srčani mišić, poboljšva cirkulaciju krvi kroz srce i umanjuje potrebu srca za kiseonikom. Pomaže srcu i da lakše ispumpava krv. Najbolje je uzimati tinkturu od gloga ili, još bolje, praviti sirup od gloga
 
koenzim Q10 se prirodno nalazi u telu i pomaže pri stvarnju energije i stabilizaciji prenosa električnih signala u telu, te tako sprečava aritmiju. Naročito je efikasan u sprečavanju prerane ventrikularne kontrakcije, koja se oseća kao preskakanje srca. Ljudi sa ovim problemom treba da konzumiraju što više povrća i mahunarki.
 
taurin je aminkiselina koja sprečava preveliku stimulaciju srca, što je neophodno za kontrolu srčane aritmije. Konzumirajte sledeće namirnice kako biste  održali taurin u normali: soja, seme konoplje, kinoa, heljda i amarant.
 
Magnezijum je mineral koji opušta vaše srce. Premala količina magnezijuma ometa elektricitet koji kontroliše mišiće i nerve, i tako potencijalno dovodi do aritmije. Uzmanje dovoljno magnezijuma stabilizuje elektricitet i umiruje srce. Biljni izvori magnezijuma su: zeleno lisnato povrće, banane, slatki krompir, semenke i orašasti plodovi, mahunarke i cele žitarice.
 
Anđelika sadrži najmanje 14 jedinjenja koja deluju protiv aritmije. Možete je staviti u blender sa sirovim povrćem, belim lukom, vodom i malo meda radi ukusa.
 
Špagla stimuliše imuni sistem, a šimširika je biljni antibiotik. Oboje su tonici za srce, koji sprečavaju i leče aritmiju.
 
Srčenjak (Leonurus cardiaca), kao što mu samo ime kaže, pomaže kod srčanih problema. Kinezi su otkrili da usporava rad srca kada prebrzo radi, poboljšava njegovu aktivnost i umiruje nervni sistem.
 
Odoljen se još u doba Starih Rimljana koristio protiv aritmije i palpitacije. Takođe, snižava krvni pritisak, poboljšava dotok krvi do srca i potpomaže ispumavanje iste iz srca.
 
– Ponekad je problem u prevelikom stimulisanju adrenalnih žlezda. Kada ste pod stresom, ove žlezde luče hormone koje nadražuju i preterano stimulišu srce, tako da ono ubrzava rad ili podrhtava. Stoga, stegnite šake u obliku pesnica i njima nežno trljajte donji deo leđa (sa bilo koje strane kičme). Radite tako 2-3 minuta dnevno.
– Obavezno izbegavajte konzumiranje energetskih napitaka, kafe, zelenog ili crnog čaja, alkohola ili cigareta.
 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *