• 664
  • 0

Ricinusovo ulje je jedno od najefikasnijih biljnih ulja za unapređenje rasta kose.

Ako imate problema sa gubitkom kose ili samo želite da vaš kosa raste brže, nanesite nekoliko kapi ricinusovog ulja na kožu glave i masirajte nekoliko minuta. Ricinusovo ulje ima ovo dejstvo jer je bogat izvor omega-9 masnih kiselina, koja hrane folikule i kosu. Ricinusovo ulje je takođe bogato trigliceridima nezasićenim mastima, koja imaju sposobnost da obnove vašu kosu.

Ricinusovo ulje je korisno za vašu kosu na još više načina:

– Sprečava oštećenje kose
– Eliminiše suvu kosu
– Čini da vaša kosa postane deblja
– Hidrira vašu kosu
– Eliminiše perut
– Sprečava da koža glave postane previše suva
– Ćini da vaša kosa blista
– Poboljšava sveopšte zdravlje kose zahvaljujući antibakterijskim i antigljivičnim svojstvima

Kako sprečiti opadanje kose i podstaći rast kose sa ricinusovim uljem

1. Ricinusovo ulje je izuzetno gusto i teško se nanosi na kožu u prirodnom obliku. Kako bismo ga lakše mogli naneti ka kožu glave bilo bi najbolje da ga zagrejemo i pomešamo ka kokosovim uljem. Koristite odnos pola pola tj. 100 ml kokosovog ulja na 100 ml ricinusovog ulja. Kada ulje pomešate onda ga možete nanositi na kožu glave.

2. Masirajte skalp nežno 10 minuta, to će poboljšati cirkulaciju, što će dodatno poboljšati rast kose. Za poboljšanje cirkulacije u koži glave možete koristiti i tinkturu za cirkulaciju, tako što ćete je na isti način utrljavati kao i ulje.

3. Pokrijte kosu toplim peškirom i ostavite ga tokom noći. Ako ga koristite u toku dana, zadržite ga na glavi od 2-8 sati kako bi ulje imalo dovoljno vremena da dobro hidrira kosu.

4. Operite kosu temeljno kao i obično. Nanosite ulje na kožu i stavljajte peškir bar jednom nedeljno i videćete neverovatne rezultate nakon 1-2 meseca.

Postoje i neka druga ulja  koja možete koristiti za podsticanje rasta kose. Najbolje opcije:

Ulje lavande – Utrljavanjem ulja lavande na kožu glave ćete sprečiti opadanje kose i povećaćete rast kose, to je zato što ovo ulje balansira prirodna ulja kože glave i takođe hrani kožu glave.

Ulje ruzmarina
– Jedno od najboljih ulja za vašu kosu i kožu. Izuzetno je dobar izvor antioksidanata koji sprečavaju oštećenje kose, takođe podstiče i protok krvi u koži glave i promoviše rast kose.

Maslinovo ulje – Ovo ulje stimuliše cirkulaciju i donosi hranljive materije u kožu glave što poboljšava zdravlje kose.

Ulje jobjobe, ulje čajevca, bademovo ulje, kokosovo ulje, ulje semenki grožđa i ulje avokada su takođe dobre ulja koja se mogu koristiti za poboljšanje zdravlja i rasta kose.
 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *