• 649
  • 0

Kod čišćenja organizma od toksina, za početak je jako važno prekinuti sa navikama koje truju vaš organizam. Ove toksične supstance mogu oštetiti organe ukliko se koriste duži period. Pored toga, toksini slabe imuni sistem. 

Otklnjanjem toksina učinićemo da telo postane svežije i zdravije, a imuni sistem će biti jači te će telo biti otpornije na bolesti. Zato, za početak ćemo pogledati osnovne stvari koje trebate primeniti:
 
5 stvari koje trebate uraditi kako biste podstakli izbacivanje toksina iz tela.
 
1. Izbegavajte konzumiranje rafinisane hrane
 
Voće, povrće, orašasti plodovi i žitarice su hrana koja nije rafinisana i nju trebate koristiti za ishranu. Ova hrana pomaže telu da se oporavi od oštećenja izazvanih toksinima koji se unose konzumiranjem rafinisane hrane. Izbegavanjem rafinisane hrane smanjujete unos nezdravih masti i nezdravih šećera. Zdrava ishrana će očistiti vaše telo, daće vam energiju i izbistriće vaš um.
 
2. Konzumiranje zelenog čaja
 
Zeleni čaj sadrži antioksidante koji su toliko jaki da ubrzavaju i olakšavaju telesni metabolizam. Pored toga, zeleni čaj efektivno hidrira telo i pomaže u sprečavanju bolesti kao što je grip. Stoga, umesto gaziranih pića i kupovnih sokova bolje pređite na konzumiranje zelenog čaja, ali naravno u umerenim količinama.
 
3. Znojenje
 
Svi znaju da je fizička aktivnost zdrava za naš organizam, ali mnogi ne znaju da znojenje tokom fizičke aktivnosti pomaže telu da izbaci veliku količinu toksina.Znojenje tokom fizičke aktivnosti je najbolji način detoksikacije organizma, ovo je važnije čak i od ishrane.
 
Zato, od sad pa na dalje, trenirajte svakodnevno i budite fizički aktivni, ne tražite izgovore već rešenja.
 
4. Unošenje dovoljne količine vode
 
Voda podstiče izbacivanje neželjenih toksina iz tela. Optimalna količina vode se može izračunati jednostavnom formulom. Podelite svoju telesnu težinu sa 30 i dobićete optimalnu količinu vode koju trebate uneti. 
 
Na primer, ako imate 70kg onda je 70/30=2.3, što znači da svakodnevno trebate uneti minimum 2.3 litara sveže negazirane vode. Pored toga, voda će uticati da imate bolju kožu i da lakše smršate, ako ima potrebe za tim.
 
5. Prestanite sa pušenjem i konzumiranjem alkohola
 
Prestajanje sa lošim navikama koje su se razvijale godinama nije laka stvar. Ali ukoliko želite zdravo telo to nećete moći postići ukoliko se ne odreknete ove dve izuzetno loše navike koje štete vama i okolini.
 
Alkohol i cigarete štete vašim plućima, srcu, jetri, bubrezima i mozgu. Celo vaše telo je zagađeno i ugroženo ukoliko koristite cigarete i alkohol.
 
Čim budete prestali sa ove dve ružne navike odmah će vaše telo početi da se čisti i da se oporavlja.
 
14 NAMIRNICA KOJE PRIRODNO DETOKSIFIKUJU VAŠE TELO
 
1. Krastavac: u proseku 95% voda, ovo povrće pomaže izbacivanju toksina i alkalizaciji organizma dok dostavlja obilje nutrijenata.
 
2. Beli luk: stimuliše jetru i podstiče proizvodnu detoksifikujućih enzima.
 
3. Brokoli: obezbeđuje telu veliku dozu vitamina i minerala, a pored toga neutrališe i eliminiše toksine.
 
4. Sočivo: ekstremno bogati vlaknima, pomaže u izbacivanju toksina, smanjuje holesterol i balansira šećer u krvi.
 
5. Lišće repe: izuzetno bogato antioksidansima i hranljivim materijama koje sadrže sumpor (bez sumpora telo ne može pravilno izbacivati supstance iz farmaceutskih lekova, zagađivača okoline i teških metala), takođe sadrži fitonutrijente zvane glukozinolati koji pomažu aktiviranju i regulaciji detoksifikujućih enzima.
 
6. Suncokretove semenke: ove male ukusne semenke ne samo što sadrže selen i vitamin E, već pomažu i jetri da se detoksifikuje i spreči naslage holesterola u krvi i arterijama. Potrudite se da koristite organske semenke zato što njihove masti i ulja lako prikupljaju i čiste štetne hemikalije iz organizma.
 
7. Orasi: unesite u organizam omega-3 masti kako biste pomogli detoksikaciji.
 
8. Kurkuma: stimuliše funkciju jetre.
 
9. Crvena paprika: kada je u pitanju čišćenje organizma, vitamin C je jedan od najvažnijih vitamina zato što toksina pretvara u svarljive materije. Jedna crvena paprika sadrži 3 puta više vitamina C od pomorandže.
 
10. Citrusno voće: sadrži obilje vitamina C.
 
11. Grejpfrut: ovo citrusno voće zaslužuje specijalnu posvetu. Smanjuje holesterol, otklanja kamenje u bubregu i podstiče pravilnu funkciju digestivnog trakta.
 
12. Potočarka: drži slobodne radikale podalje od ćelija, aktivira detoksifikujuće enzime jetre i prirodni je diuretik.
 
13. Mungo pasulj: ova ukusna mahunarka čisti i upija toksine sa zidova creva.
 
14. Artičoke: sadrže cinarin, koji podstiče proizvodnju žuči i pravilno varenje.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *