• 545
  • 0

Pstoje mnogi prirodni načini da pojačate vaš imuni sistem, sa mnogo različitih prirodnih namirnica i lekovitih biljaka koje imaju antivirusna svojstva, uključujući đumbir, ulje origana, ehinaceu, beli i crni luk.

Moguće je ojačati imuni sistem, prirodno, u vreme kada je sezona gripa u punom jeku. Zašto biste stavljali sebe na put potencijalne zdravstvene opasnosti koju uzrokuje vakcina protiv gripa? Ako ipak želite ubedljiv dokaz koji će vas ubediti da izbegnete vakcinu, mi vam dajemo 7 ključnih razloga zašto treba da izbegnete vakcinu protiv gripa:

7 razloga zašto treba da izbegnete vakcinu protiv gripa

1. Sadrži živu

Vakcine protiv gripa sadrže živu, tečni metal koji je opšte poznat kao toksičan za čoveka. Toksičnost žive može uzrokovati gubitak memorije, depresiju, poremećaj deficita pažnje, oralne zdravstvene probleme, probleme sa varenjem, respiratorne probleme, kardiovaskularne bolesti i još mnoge druge ozbiljne zdravstvene tegobe.

2. Mutacija

Istraživanja pokazuju da korišćenje vakcine protiv gripa zapravo može izmeniti viruse gripa i izazvati mutaciju, koja će prouzrokovati da grip postane otporan na neke hemijske supstance koje bi ga inače uništile. Naravno, ovaj rizik postoji samo ako koristite farmaceutske lekove i vakcine, ukoliko ste na optimalnoj ishrani sa dosta tečnosti i ako koristite lekovite biljke, ne postoji nikakav rizik od gripa, pa čak i mutiranog gripa.

3. Veći rizik od Alchajmerove bolesti

Studija je pokazala da ljudi koji primaju vakcine protiv gripa imaju deset puta veće šanse da razviju alchajmerovu bolest.

4. Vaskularni poremećaji

Medicinska istraživanja pokazuju da su vakcine protiv gripa povezane sa povećanim rizikom od vaskularnog zapaljenja. Simptomi uključuju groznicu, bol u vilici, bolove u mišićima, bol i ukočenost u vratu, nadlaktici, ramenima i kukovima i glavobolju.

5. Slabi imunološki odgovor

Postoji bukvalno na hiljade medicinskih istraživanja koja pokazuju da vakcine dovode do štetnih imunoloških reakcija i mnoštva raznih infekcija. Osim toga, slabi imunološki odgovor samo smanjuje sposobnost osobe da se bori protiv bolesti od koje vakcina treba da je i na prvom mestu  zaštiti.

6. Nema koristi za odojčad i decu

Naučni pregled od preko 50 studija koje uključuju 260.000 dece uzrasta od 6 do 23 meseci, nije otkrio nikakve dokaze da mala deca imaju bilo kakve koristi od vakcine protiv gripa. U stvari, rezultati su pokazali da efekat vakcine protiv gripa nije efikasniji od placebo vakcine. Ipak, u isto vreme, istraživanja su pokazala da sama injekcija može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih komplikacija kod pacijenata svih uzrasta. Problemi uključuju infekciju, negativni imunološki odgovor pa čak i smrt.

7. Kategorija C

Vakcina protiv gripa je zvanično klasifikovana kao klasa C. Kategorija C je za one lekove koji nisu imali dovoljno ljudskih ili životinjskih studija sprovedenih da utvrde njihovu bezbednost, ili su pokazali negativne efekte kod fetusa životinja, ali ima malo podataka za ljude.

Naš savet

Za sezonu gripa predlažemo da koristite sledeće mere koje će ojačati vaš imuni sistem:

1. Unosite dovoljno tečnosti

Optimalan unos za odraslog čoveka je 2-3 l dnevno. Najbolje je konzumirati običnu izvorsku vodu ili sveže ceđen sok.

2. Unosite dosta vitamina C

Ne preporučujemo da koristite nikakve šumeće tablete, nego preporučujemo da koristite prirodne izvore ovog vitamina. Najbolji izvori su citrusi, ljuta paprika, kivi i šipurak. Imajte na umu da čaj od šipurka nema C vitamina, zato što se C vitamin “rastura” na većim temperaturama.

3. Jedite dosta belog i crnog luka

Beli luk je najjači prirodni antibiotik i ne postoji čak ni jedan jači antibiotik od njega. Crni luk ima odlična antibakterijska i antivirusna svojstva koja će svakako ojačati vaš organizam.

4. Izbegavajte otrove

Konzumiranje alkohola, ispijanje kafe, pušenje cigara, konzumiranje rafinisanih šećera (slatkiša) i prekomerna upotreba soli, znatno slabe imuni sistem i time vas čine odličnom metom za virus gripa.

5. Koristite lekovite biljke

Pored belog i crnog luka, predlažemo da koristite koren od ehinacee. Od svežeg korena možete cediti sok, možete sušiti koren i praviti čaj, a možete napraviti i domaću tinkturu od ehinacee. Recept za pravljenje tinkture možete naći u knjizi dr Šulca: Lečenje neizlečivih bolesti. Te iste tinkture možete kupiti kod nas na sajtu. U ponudi imamo tinkturu Imuno #1 i Imuno #2 za odrasle, Imuno za decu i Čaj za imunitet od korena ehinacee.
 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *