• 1
  • 0

Jedna od glavnih razloga zašto ljudi pate od bubrežnih problema je nedostatak tečnosti tj. ne unošenje dovoljno čiste vode tokom dana. Postoje mnoge studije koje potvrđuju da je prosečnom odraslom čoveku potrebno oko 8 čaša čiste vode dnevno. Ipak, većina nas ne sledi to pravilo.

1. Sok od brusnice:
 

brusnica-septembar-2019.jpg

Ovaj sok je vrhunski prirodni lek za sve vaše urinarne probleme. Sok brusnice efektno eliminite infekcije i bakterije koje mogu zahvatiti vašu bešiku i uretru.
 

2. Sok od cvekle:

 

cvekla-septembar-2019.jpg

Pored toga što je ovaj sok dobar za urinarni trakt on je odličan i za detoksikaciju jetre. Cvekla sadrži betain, antikancerogeni sastojak koji deluje kao antioksidant i koji bukvalno čini da se kalcifikati u vašim bubrezima tope.
 

3. Sok limuna:

 

limun-septembar-2019.jpg

Limun povećava broj citrata u urinu što sprečava nastanak kamenja u bubregu. Možete iscediti 4-5 limuna u jedan litar vode i to popiti svaki dan ukoliko imate kamen koji vam stvara neprijatnosti. Takođe možete i ujutru na prazan stomak iscediti jedan limun u šolju mlake vode. Ovo će vam pomoći i da skinete koji kilogram.

4. Povrćni sok:

 

povrce-septembar-2019.jpg

Povrćni sok može biti mešavina raznog zelenog lisnatog povrća. Zelene biljke sadrže dosta antioksidanata i pomažu u otklanjanju toksina iz vašeg tela što će indirektno pomoći i vašim bubrezima. Sok možete spremati od biljaka kao što su celer, krastavac, tikvice, šargarepa, kupus, kelj i zelena salata.

5. Sok od lubenice:

 

Watermelon-Juice.jpg

Da li ste znali da je lubenica sačinjena od 92% vode? To znači da ne samo što je preporučljivo da pijete sok, već možete i da jedete lubenicu kako biste podstakli rad bubrega. Lubenica takođe sadrži i dosta kalijuma koji topi kalcifikate u bubregu i podstiče izbacivanje toksina.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *