• 1
  • 0

Imati savršeno vitko telo nije lako, osim ukoliko niste rođeni sa takvim genima da ne morate ništa da činite, a da se ne gojite. Ako želite da imate isto telo kao i ti supermodeli, morate biti na na zdravoj ishrani i redovno vežbati.

Navodimo vam 6 vežbi koje morate konstantno raditi da biste postigli savršeno vitko telo:

1. Sklekovi i čučnjevi

Ova kombinacija vežbi ne zahteva nikakvo članstvo u teretani niti sprave za vežbanje, a opet vam donosi maksimalne rezulate. Kombinacijom ovih vežbi, i gornji i donji deo vašeg tela će eksplodirati. Nekome su sklekovi možda dosadni, pa ih možete raditi tako što ćete svaki put kada se podignete udariti dlanom o dlan.

2. Šetnja

Ako vam je mršavljenje prva stvar na umu, onda bi trebalo da počnete da šetate. Šetnja je efikasan način za gubljenje težine a takođe i jača vaše kosti, plus što vam za to nije potrebna nikakva sprava.

Da biste što duže šetali, počnite prvo sa zagrevanjem. Šetajte polako a zatim postepeno ubrzavajte, da biste bili sigurni da su vaši mišići snabdeveni krvlju bogatom kiseonikom što vam omogućuje da nastavite dalje.

Zatim povećajte brzinu do te mere da počnete da se znojite i otežano dišete, ali da ipak možete da razgovarate tokom aktivnosti.

Da biste sagoreli više kalorija i postigli svoju idealnu težinu, šetajte dovoljno dugo, i to redovno.
Parkirajte vaš auto nekoliko kilometara od mesta na kome radite i šetajte do posla. Ubaciti šetnju u sve vaše svakodnevne aktivnosti pametan je način da ostanete u formi i mršavi.

3. Skokovi

Skokovi ili preskakanje konopca nije samo zabavna dečja igra; to je takođe sjajan način da izgubite kilograme i ostanete mršavi. Oni donose prednosti iste kao i vežbe za snagu i aerobik. Pomažu vam da sagorite na stotine kalorija za sat vremena, a plus vam i ojačavaju butine i listove.

Kao dodatni bonus, ova vežba pogodna je zbog toga što je možete raditi bilo gde, čak i bez konopca.

4. Plivanje

Ovo je idealna vežba za one koji žele da se oslobode neželjenih kalorija. Plivanje je sveobuhvatna vežba za telo koja pokreće svaki mišić dok ujedno i ubrzava rad srca i sagoreva kalorije. Ono jača vaše mišiće ne stavljajući preveliki pritisak na vaše zglobove. Iskoristite prednosti kardiovaskularne vežbe i vežbe za snagu tako što ćete redovno plivati.

Postoje četiri načina plivanja: prsno, slobodan stil, delfin i leđno. Svaki od ovih načina ima drugačiji uticaj na vaše mišće. Izvući ćete najviše koristi ako redovno kombinujete sve ove stilove.

5. Trbušnjaci (abdomen)

Najuobičajeniji način da dobijete snažan i ravan stomak jesu vežbe za trbušne mišiće. Ova vrsta vežbe pogodna jer sve što vam treba je samo mali prostor gde god da se nalazite, kod kuće ili na poslu.

Da biste povećali rezultate, probajte da ih radite držeći tegove u rukama, ili savijajući noge jednu po jednu naizmenično dok se podižete.

Ovaj drugi navedeni način je zaista efikasan jer njime podstičete jači rad srca, tj., to vam je kao da vozite bicikl. Time trenirate kompletan vaš abdomenalni zid.

6. Podizanje nogu

Ako želite da imate uzak struk i mršave noge, podizanje nogu je odlična stvar za to. Time delujete i na gornji i na donji abdomen podižući noge iznad tela.

Da biste izveli ovu vežbu, prvo morate da lgnete na leđa. Zatim stavite ruke pored vašeg tela, na pod, i počnite da podižete noge. Vodite računa da vam noge budu uvek uspravne koliko god možete.

Lako je dobiti savršeno vitko telo sa ovim vežbama. Upražnjavajte ih koliko god često možete da biste dobili što bolji rezultat.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *