• 1
  • 0

Nekada možemo koristiti nož i običnu drvenu dasku za rezanje, a ako želimo da još više eksperimentišemo možemo koristiti mehanička pomagala koja možemo koristiti u svakom prirodnom ambijentu.

To su najčešće mlin za orahe, mlin za žitarice, mlin za mak, mlin za kafu, ručni blender (npr. multimiks), avan, rende, mašina za mlevenje mesa i dr. Pripremanje hleba od sirovih žitarica je od vitalnog i krucijalnog značaja za naše celokupno zdravlje pošto su žitarice najvažniji deo ishrane koje možemo da konzumiramo bez ikakvih dodataka i da skoro u potpunosti zadovoljimo potrebe za energijom i hranljivim sastojcima. Naravno da je jos zdravija i samim tim najzdravija i najpreporučljivija varijanta da se zitarice pripremaju tako sto se potapaju u vodi prekko noci, da bi omekšale i bile spremne za konzumiranje u raznim ukusnim kombinacijama  sa voćem , povrćem i orašastim plodovima, pritom treba voditi računa da se ne mešaju voće i povće u okviru istog obroka, jer tom prilikom dolazi do diareje…

Hleb od prekrupe – način pripreme

Žitaricu po izboru krupno samleti u ručnom mlinu da bi se dobila prekrupa. Prekrupu pokvasiti vodom samo toliko da bi se povezala i dobilo grubo testo. To testo veoma tanko razvući (da bude debljine par milimetara), i ostaviti na suncu da se osuši. Po želji, u prekrupu se može dodati so, med, samleveno semenje, orašasti plodovi ili usitnjeno voće. Takođe na istoj osnovi zdravog presnog pripremanja obroka može da se napravi i hleb ob brasna.

Hleb od brašna – način pripreme

Žitaricu po izboru sitno samleti u ručnom mlinu da bi se dobilo brašno. Brašno zamesiti sa vodom, dodati malo soli (ISKLjUČIVO MORSKA PO MOGUCSTVU NERAFINISANA), a onda veoma tanko razvući i ostaviti na suncu da se osuši. Po želji, u brašno se može  dodati med, samleveno semenje, orašasti plodovi ili usitnjeno voće.

Puno uspeha u pripremi,
vaš CPM!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *