• 924
  • 0

1. Unosite više tečnosti

Morate da pijete najmanje dve litre tečnosti dnevno, ako ne i više. Sve ispod dva litra tečnosti dnevno ne daje vašim fekalnim materijama dovoljno hidracije kako bi lako i normalno izašle. Drugim rečima, fekalne materije prelaze težak i dug put pri napuštanju vašeg tela. Dehidratacija je vodeći uzrok zatvora. Najbolja tečnost je čista voda (ne iz slavine), biljni čaj i razblaženi sok od voća i povrća.

2. Unosite više vlakana

Morate jesti hranu sa više vlakana. U namirnicama životinjskog porekla nema vlakana. Da razjasnimo – nema nijednog vlakna u mesu, piletini, ribi, jajima, mlečnim proizvodima. Jednostavno, vlakna vas teraju u toalet. Vlakna se nalaze jedino u hrani koja nije životinjskog porekla. Zato vam treba biljni program ishrane sa dosta vlakana: voće, povrće, koštunjavo voće, semenke, žitarice, pasulj, mahunarke. U njima se nalaze vlakna.

3. Jedite prirodnu laksativnu hranu

Jabuke, banane, smokve i urme su najpoznatiji izvori laksativne hrane (koja podstiče pražnjenje creva). Da li ste zaboravili na suve šljive? Sveže, sočno, organsko voće je uvek bolje od suvog, ali čak i suvo voće je od pomoći. Što se tiče smernice pod broj dva, sva hrana ne-životinjskog porekla sadrži vlakna, i pomaže da se pokrenu creva. Pređite na program sirove biljne hrane, za nekoliko dana i nećete morati da brinete o zatvoru, ali ćete morati da napravite mapu svih najbližih kupatila.

4. Pokrenite vaše telo

Svako kretanje podstiče peristaltički rad mišića, kontrakciju mišića. Vežbe će ponovo pokrenuti vaša creva. Ne govorimo o tome da radite vežbe, već da šetate, dišete, smejete se, trčite, igrate, radite vežbe, plivate, bilo šta, samo se pokrenite.

5. Pozitivne emocije

Ublažite stres. Stres, strah i mržnja su snažne emocije koje prouzrokuju da ljudi dobiju zatvor, više nego da su pojeli pet kilograma sira. Morate naučiti da se oslobodite stresa. Više se smejte, naučite neke šale. Tokom dana, uradite vežbe disanja. Razvijajte pozitivne emocionalne navike i naučite pozitivne emocionalne izraze, poput: „Ja volim sebe,“ i „Volim svoj život.“ Morate naučiti da je sve Bogom dato, i iako se čini da je loše trenutno, to je zato što ne možete da vidite celokupnu sliku. Sutra je ono što verujete i radite danas.

6. 5-dnevni program čišćenja creva

Nikada ne potcenjujte moć čišćenja creva. Petodnevni program čišćenja creva je lak, jednostavan i izuzetno efikasan. Kako Dr. Šulc kaže uz ovaj njegov program se izlečilo oko 80% njegovih pacijenata i napominje da „Nikada ne potcenjujte isceljiteljsku moć čišćenja creva“.
 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *